Dragen is niet alleen praktisch, het is ook fijn! Ik vertel je graag meer over onze ervaring met een Pure Baby Love draagdoek.

Wij kregen van mijn schoonmoeder een rekbare draagdoek in de kleur grijs. Ik had deze doek uitgezocht omdat hij mij handig, fijn en betaalbaar leek. Het is een lang stuk stof die je op verschillende manieren kan knopen. Je baby mag er ook al vanaf de geboorte in, mits je de goede knoop en houding gebruikt.

De draagdoek komt met geschreven instructies (in het Engels en Nederlands) over hoe je hem kan knopen. Maar J. en ik vonden dit filmpje veel handiger: basisknoop tricotdoek. We hebben het filmpje een aantal keer stap voor stap gevolgd. Voor de eerste paar keer is het fijn om de doek te knopen met zijn twee. De een kan dan eventueel de baby opvangen of aanwijzingen geven als je hem in de doek doet. Na een paar keer weet je beter hoe het moet en heb je er meer vertrouwen in.

De Pure Baby Love draagdoek is erg fijn. Hij is van een rekbare stof waardoor het makkelijk is je baby er in te doen. Hij voelt daarnaast niet te warm, maar baby en drager zijn wel comfortabel qua temperatuur. Hij is in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar grijs is voor zowel mij als J. makkelijk te combineren met andere kleding 🙂 Hij is gemaakt van een goede kwaliteit en het label geeft aan wat het midden is. Erg handig! Ik had regelmatig haast met omdoen en knopen omdat M. dan weer een huilbui had en niet te troosten was.

Wij zijn erg tevreden met onze Pure Baby Love draagdoek! Ik raad hem zeker aan, maar er zijn vast ook genoeg andere merken draagdoeken. Het dragen is een fijne manier om een huilbaby zich toch veilig te laten voelen en als ouder ook nog wat andere dingen te kunnen doen.

Auteur

Schrijf een reactie