Afgelopen maandag ben ik samen met twee collega’s testreiziger geweest in de Noord/Zuidlijn. We kregen, net als een paar honderd anderen, als eerste een kijkje achter de schermen van de lijn en stations. In dit artikel deel ik mijn ervaring en foto’s met jullie.

Noord/Zuidlijn

Er is niemand die niet íets weet over de Noord/Zuidlijn. Het is een groot project wat veel impact heeft op de stad Amsterdam. 22 Juli gaat er veel veranderen in de stad. Niet alleen een nieuwe lijn, maar ook veel bestaande bus- en tramlijnen veranderen. Maar als belangrijkste zullen mensen op een andere manier van het openbaar vervoer gebruik maken vanwege de toegevoegde waarde van de Noord/Zuidlijn.

Met deze lijn wordt Noord ineens helemaal betrokken bij de stad. Je bent in 16 minuten van station Noord naar station Zuid. Vanaf Noord is het straks maar 4 minuten naar Amsterdam Centraal! Geen gedoe meer met het pontje, wachten, fietsen etc. Tenzij je de boot leuk vindt natuurlijk 😉

Stations

Er zijn in totaal straks acht stations langs de Noord/Zuidlijn: Noord, Noorderpark, Centraal station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp, Europaplein en Zuid. Centraal en Zuid zijn een uitbreiding van de bestaande stations, de andere zes zijn nieuwe stations. En ze zijn prachtig geworden!

Op een aantal stations heb ik best mooie foto’s kunnen nemen. Het bijzondere vind ik vooral dat er zo weinig mensen nu nog waren. Als de Noord/Zuidlijn straks in gebruik is zal alles er veel drukker en ‘gebruikter’ uit zien.

Eenmalige ervaring

Ik vond het ontzettend leuk om een preview van de Noord/Zuidlijn te zien. Er waren deze avond geen speciale scenario’s om te testen. We reden dus van station tot station en kregen kaartjes waar we heen moesten. Het was desondanks erg bijzonder, omdat het iets is wat je niet veel vaker mee zal maken.

Zijn jullie benieuwd naar de Noord/Zuidlijn? Gaan jullie er straks ook mee reizen? Het scheelt zoveel tijd voor bepaalde routes!

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie