Op 21 oktober zijn we met zijn 5e op pad gegaan naar de kitten- en castratendag van de Rasclub Brits Kort- en Langhaar. Dat was de eerste keer dat wij en de katten mee deden aan een kattenshow. In dit artikel onze ervaring, de foto’s en resultaten.

Best in Show Junior Kater

We waren  benieuwd wat de keurmeester van Rocky, Marble en Pebbles vond. Voor ons zijn ze uiteraard prachtig maar wat zou een objectieve mening zijn op basis van de ras standaard? Keurmeester Arlette Maes was super positief en gaf ze alle drie een U1, dat staat voor uitmuntend en is de hoogst haalbare score. Wat zijn we trots!

Rocky kreeg daarnaast ook nog een nominatie Best in Show voor de categorie Junior (kater). Wonder boven wonder won hij deze prijs ook nog eens en gingen we zelfs met een beker naar huis. Ondanks dat het een kleine en informele show was, waren er toch aardig wat ‘tegenstanders’ en hadden we een beker al helemaal niet verwacht 🙂

Overige resultaten

Ze kregen alle drie een mooi keurrapport mee en zelfs nog wat nominaties.

Onze ervaring van deze dag

Voor J en mij was het de eerste keer dat we meededen aan een kattenshow. Hiervoor zijn we een keer samen als bezoeker langs gegaan bij een grotere show. Omdat zowel wij als de katten geen ervaring hadden maar wel een keer die ervaring wilden opdoen, besloten we met Ganna en Michel (Cattery Best Catch, fokker van Rocky, Marble & Pebbles) mee te gaan naar deze kleinere show. Het was erg fijn dat zij ons bij konden staan met raad en daad.

De show duurde korter dan een grote (internationale) show. We waren er rond 10 uur, als een van de laatste want het is toch een hele onderneming om alle spullen en drie katten in een huurauto te krijgen, en gingen rond 5 uur weer naar huis. We waren met een Greenwheels auto, een Volkswagen UP. Ik heb daar verrassend veel al in kunnen vervoeren, maar onszelf met drie katten en al hun spullen werd toch krap.

Hoewel de dag uiteindelijk best lang bleek, was het wel leuk dat we alle drie de katten mee hadden. Zo waren we de hele dag  in de weer en hoefden we niet zo veel te wachten. Het was ook erg gezellig met Ganna en Michel, die Fancy hadden meegenomen, dan vliegt de tijd natuurlijk ook. De katten vonden het spannend maar hebben het ook goed gedaan. Ze wilden niet echt in de show houding worden vastgehouden dus op de meeste foto’s en filmpjes knuffelen we gewoon met ze.

Voor herhaling vatbaar?

Ik ben er nog niet over uit of we nog een keer een show willen doen. Pebbles was de gehele dag het meest relaxed. Die sliep in de auto, in de box op de show en was vrij ontspannen als we haar vast hielden om voor te dragen. Marble is vooral ontspannen bij Jeffrey maar vond het niet super plezierig. Rocky hebben we het meest voorgedragen, vanwege zijn nominaties, en was in het begin erg gespannen. Het werd wel iets minder, maar hij had niet de leukste dag van zijn leven. Nu was het uiteraard voor hun ook de eerste keer en we merken dat ze bij ons echt een rustig leventje leiden zonder drukte, waardoor een vreemde drukke omgeving wellicht nog spannender was.

Foto’s kattenshow

Het andere voordeel dat we met Ganna en Michel waren was dat we van elkaar foto’s en filmpjes konden maken als we opgeroepen werden. Als je met zijn twee bent is dat een stuk lastiger omdat je ook probeert mee te luisteren wat de keurmeester zegt. We hebben dus veel materiaal kunnen schieten, hierbij de leukste!

Ik hoop dat ik je zo een beter beeld heb gegeven van een kleinschalige kattenshow. Naast dat dit natuurlijk ook een uiting van trots is voor al onze drie kleintjes. Het was een gezellige en leerzame dag.

Auteur

Schrijf een reactie