Dit recept voor wortelsoep kreeg ik doorgestuurd van een vriendin. Het is makkelijk en snel, zelfs voor mij – iemand die niet echt snel groentes snijdt en daardoor zo 2 uur bezig kan zijn met het maken van een soep. Met deze soep ben ik maar 45 minuten in de weer geweest, van begin totdat we klaar zaten om te eten.

Ingrediënten

Het is dus een wortelsoep en in een andere soep heb ik ook wel eens wortel gebruikt. Het kost redelijk wat tijd om deze schoon te maken, te schillen en dan te snijden. In dit recept hebben ze wat slims bedacht, koop gewoon een zak hutspot groente! Dat is eigenlijk het voornaamste wat je nodig hebt. De totale lijst is:

  1. Eén zak Hutspot groente (vers)
  2. Twee bouillon blokjes (kip of groente)
  3. 100 gram spekblokjes
  4. Eén liter water

Plus wat olie om de groente mee te bakken.

Wortelsoep ingredienten

Uitvoering

Eigenlijk is het heel simpel. Bak de hutspot groente in je soeppan een beetje aan. Een paar minuten is genoeg. Gooi er dan één liter water bij samen met de bouillon blokjes en breng aan de kook. Als het kookt op zacht vuur voor 15 minuten laten doorkoken. Ondertussen de spekjes bakken en laten uitlekken op een keukenpapiertje. Daarna de soep met een staafmixer pureren, de spekjes erdoor gooien en opscheppen. Lekker met een stokbroodje erbij 🙂

Ik had uiteindelijk 1,5 liter soep en we hebben het met een stokbroodje als avondmaaltijd gegeten.

Hutspot mix

Hutspot groente bakken

Wortelsoep Wortelsoep Spekblokjes

En dan lekker eten!

Wortelsoep in kommen

Ik heb ook andere soepjes gemaakt, zoals de soeppakketten van de Albert Heijn. Daar ben ik vaak wel een uur bezig met groentes snijden en schoonmaken dus dit recept is leuk voor de afwisseling. Bijvoorbeeld dit zoete aardappel soepje. Heb jij nog goeie tips of recepten voor soep?

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie