We willen onze katten een plek geven om zich terug te kunnen trekken. Ze mogen daarom straks op de eerste verdieping in de werkkamer komen. Daar staan niet super veel katten spullen dus kochten we speciaal voor die kamer de Natural Paradise XL Premium Edition krabpaal.

Het merk Natural Paradise

Zooplus verkoopt het merk Natural Paradise exclusief. Dat betekent dat je het bij geen andere dierenwinkel (online of offline) kan kopen. Het is een merk wat zich vooral richt op stabiliteit en massief hout. Daarnaast zijn ook alle kussentjes wasbaar. Dit merk, en specifiek deze krabpaal, is geliefd bij Brits Korthaar eigenaren. Omdat de britten toch wat steviger en groter worden heb je een stevig krabmeubel nodig.

Daar voldoet het merk zeker aan. En de XL Premium Edition al helemaal. De postbezorger sjouwde zichzelf een breuk aan de doos toen hij het pakket hier moest afgeven!

Makkelijk te monteren

De krabpaal is heel makkelijk in elkaar te draaien. Er zitten een aantal bouten en schroeven bij, met schroefdraad aan beide kanten. Met de tekening zet je hem zo in elkaar. Je kan de onderste plank op 2 ‘standen’ monteren. Het hangmatje en het plekje helemaal bovenop kan je naar wens draaien. Wij hebben ervoor gekozen alle plekjes wat compacter te houden zodat hij mooi past tussen het raam en de kast. En zodat alle plekjes een goed uitzicht hebben op de kattentv, het raam 😇

Uiteraard kan je de mandjes in de wasmachine gooien en je plakt ze zo met klittenband op de houten onderdelen. Als je zelf handig bent met een naaimachine en wat stof kan je zelfs overwegen om op den duur nog wat andere mandjes te maken.

Korting

Deze krabpaal is volgens mij al langer in de aanbieding bij Zooplus, maar afgelopen week kwam daar nog extra 10% korting bovenop. We hebben toen besloten de krabpaal gelijk te kopen. Helaas was hij nét uitverkocht in crème, dus kozen we voor donkerbruin. De houten onderdelen zijn bij elke kleur hetzelfde, alleen de stof is een andere kleur.

Foto’s

Ik kan helaas nog geen ervaringen met jullie delen, maar zodra de katten hier zijn en hun eerste tochtje naar boven hebben gedaan zal ik laten weten hoe ze hem vonden! Ze zijn nu natuurlijk nog wat klein dus het zal vooral later moeten blijken of de krabpaal stevig genoeg is voor volwassen Brits Kortharen. Gelukkig weten we wel dat de katten bij de cattery er ook veelvuldig gebruik van maken.

Uiteraard uitgebreide foto’s van de krabpaal:

Link naar de krabpaal
Link naar alles van Natural Paradise bij Zooplus

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie hem ook? Of overweeg je deze, of een soortgelijke, krabpaal te kopen? Laat het mij weten in de reacties!

 – Vivianne

Auteur

10 reacties

 1. Hallo Viviane,

  Wij hebben de paal ook. De katten genieten er nog elke dag van nu al 3 jaar. Een paal begint nu wel te slijten. Weet jij of je de palen los nog kunt bestellen? Gr Susan

  • Vivianne Reageer

   Hallo Susan, gaat het sisal slijten? Voor zover ik weet kan je ze niet van dit merk los bestellen. Misschien passen andere losse palen er wel op? Of zou je ze zelf nog een keer kunnen bedekken met sisal? Groetjes, Vivianne

  • Wij hebben een 7 jaar oude La Digue paal van zooplus staan die nu toch echt zijn beste tijd heeft gehad. 1 paal (naar het poot mandje) heeft het nu voor de tweede keer begeven. Heb bij de eerste keer zooplus gemaild maar ze leverden geen reserveonderdelen voor deze paal. Kan zijn dat het voor dit merk anders is maar ik heb destijds een reservepaal gevonden bij een andere webwinkel (huisdiersuper). Er zijn bij verschillende webwinkels reservepalen te vinden (zoeken op sisalpaal of sisalstam). Hierbij moet je letten op de lengte, de diameter van de stam en van het schroefdraad (meestal M8 of M10, La Digue was M8).

   Wij overwegen nu ook deze paal als vervanging van de La Digue. Bedankt voor de blog!

   • Vivianne Reageer

    Hoi Karin,

    Ik zie nu pas dat jouw reactie heel lang niet gepost was op mijn site. Excuus! Hebben jullie uiteindelijk voor deze paal gekozen? Of zijn jullie toch voor iets anders gegaan? Ik hoor ook veel goeie dingen over Katzen Deko, maar dat is qua prijskaartje echt wel weer in een hogere categorie.

    Ben benieuwd naar jullie keuze! Groetjes, Vivianne

 2. Je kunt van deze paal niks los apart kopen ben al lang mee bezig ook de mandjes niet dat vindt ik een beetje raar ik zoek nl 2 mandjes maar nee

  • Vivianne Reageer

   Hi Derk, daar loop ik nu zelf ook tegen aan. Niet alleen voor deze paal maar ook voor wandligplankjes kan ik niet makkelijk nieuwe mandjes vinden. Misschien moet ik ze zelf maar gaan maken en verkopen 😉 Ben jij toevallig nog een verkooppunt tegen gekomen? Groeten, Vivianne

 3. Hoi,

  Ik heb de krabpaal van natural Paradise XL van Zooplus. Nu wil ik hier graag nieuwe bekleding op. Ik kan het alleen niet los bestellen wat heel ja

  • Vivianne Reageer

   Hoi Denny, helaas ben ik er zelf ook achter gekomen dat je de bekleding niet opnieuw kan bestellen. Er zijn wel andere mandjes te bestellen die ook (ongeveer) op de krabpaal passen.

 4. Beste,

  Wij hebben dezelfde paal ondertussen al 5 jaar. Wordt echt intensief gebruikt, maar opzich nog perfect in orde. Enkel de mandjes beginnende nu echt wel te verslijten. De klittenband kleef niet meer,… maar die mandjes/ hangmat kan ik blijkbaar nergens online appart bestellen?

  Robin

  • Vivianne Reageer

   Hoi Robin,

   Hier hetzelfde helaas. Heb contact met Zooplus gehad en ze verkopen ze helaas ook niet los. Als je alleen de klittenband hebt die niet meer kleeft kan je overwegen om nieuwe erop te naaien (oude eraf natuurlijk) en op het hout ook nieuwe strips nieten. Ik heb zelf ook nog geen perfecte andere mandjes gevonden…

   Groet, Vivianne

Schrijf een reactie