Als er iets is waar alle katten zich meteen aangetrokken tot voelen, dan zijn het dozen. Kartonnen dozen zijn ook heel makkelijk om wat van te knutselen en dat doe ik dan ook regelmatig. In dit artikel laat ik je ons kartonnen fort zien.

Katten en dozen

Alle katten eigenaren kennen het fenomeen; je koopt een leuk speeltje online, krijgt het bezorgd en de kat is alleen geïnteresseerd in de doos. Een leuke inhaker van bol.com:

Je kan er uiteraard ook je voordeel mee doen. Berg de doos even op, dan kijken ze hopelijk uiteindelijk wel naar datgene wat je gekocht hebt. Een doos op zichzelf is heel leuk voor een kat, maar het wordt nog leuker als je er wat gaten in maakt. Gewoon lekker makkelijk met een stanleymes. Het hoeft niet precies recht, daar geven je katten toch niet om.

Als je veel dozen hebt

Soms heb je zo’n week dat er ineens een heleboel bestellingen binnen komen. Zowel ik als J hadden in een week veel besteld en kregen zelfs redelijk grote dozen. Dat was natuurlijk ideaal! Alle dozen bewaard in de gang en dus het weekend erop alle dozen verzameld en gaan knutselen.

Als je wilt dat je kat ook via een gat in de doos gaat dan kijk je het beste naar een huisje of tentje wat je al hebt. Meet de breedte van de ingang en zoek iets van een schaaltje met ongeveer dezelfde afmeting. Als je met een potlood en dat schaaltje dan rondjes op de doos gaat tekenen, weet je zeker dat je kat er in en er weer uit kan.

Fort bouwen van kartonnen dozen

Voordat je aan het snijden gaat, kijk je uiteraard eerst welke dozen je hoe wilt neerzetten. Je kan dan twee dozen en gaten uitlijnen zodat ze van de ene doos naar de andere doos kunnen springen. De openingen hoeven niet allemaal laag bij de grond te zitten. Experimenteer ook met wat hogere ingangen, dat maakt het spannender voor ze.

Uiteraard heb ik ook een aantal mini gaatjes in de dozen gemaakt. Net groot genoeg voor een pootje, maar te klein voor een hoofd. Leuk als er een kat in zit en dan met een speeltje rondom zo’n kleine opening te spelen.

De dozen heb ik aan elkaar gemaakt met een hele berg brede tape. Omdat we een vrij grote doos hadden heb ik daar nog twee dozen in bevestigd. Zo krijg je als het ware twee verdiepingen in een doos.

Resultaat

En ta-da! Hierbij het resultaat. De katten hebben er ontzettend veel plezier van gehad. Het was wel een enorm onding geworden wat best een groot deel van de kamer in beslag nam. Na twee weken was de meeste plezier er weer vanaf en besloten we hem weer af te breken en weg te doen. Er komen vanzelf weer nieuwe bestellingen binnen waar we weer wat anders van kunnen knutselen 🙂

Bekijk hieronder de foto’s! Heb je ook ons andere knutselwerk gezien? Onze klimmuur voor katten valt hier erg in de smaak, maar kost uiteraard wel meer tijd om te maken dan zo’n kartonnen fort.

Auteur

Schrijf een reactie