Kijk jij vaak op tegen het inpakken van een kado? Kreukt het papier bij jou altijd en snap je niet wat je verkeerd doet? Of heb je vaak geen inspiratie? In dit artikel deel ik wat tips en inspiratie voor het maken van dieren van pakketjes.

Tips voor het inpakken

Een aantal concrete tips zijn altijd relevant, ongeacht hoe je het cadeau gaat inpakken:

  1. Rechte lijnen zijn het makkelijkst om in te pakken. Heb je een cadeau met veel lastige hoeken? Stop het dan in een doosje en pak dat in. Maakt het gelijk een stuk makkelijker!
  2. Maak altijd scherpe en rechte vouwen. Dus een vouw het liefst met je nagel maken, zodat hij ook goed blijft zitten. Probeer altijd rechte vouwen te maken. Is het papier scheef geknipt? Vouw een randje iets naar binnen zodat het er weer recht uit ziet wanneer je het vastplakt.
  3. Gebruik niet teveel plakband. Als het papier niet blijft zitten met een of twee plakbandjes, kan je het beter opnieuw inpakken.
  4. Knip inpakpapier altijd goed op maat! Niets verpest een cadeau meer dan een hele berg nutteloos inpakpapier wat ‘over’ was en je er maar gewoon omheen hebt gevouwen.

Cadeau voor buurmeisje

Mijn buurmeisje was vorig jaar jarig en zij is dol op knutselen en dieren. Ik kocht daarom 3 kleine pakketjes waar ze lekker mee kon gaan knutselen. Voor mij begon daarna het plezier pas, want hoe ga ik die 3 pakketjes inpakken? Ik besloot het internet op te gaan en inspiratie te zoeken van creatief ingepakte pakketjes. Al gauw besloot ik iets met dieren te willen doen.Welk dier je het beste van een cadeau kan maken hangt heel erg af van de vorm van je pakketje. De makkelijkste leken mij: een kat, een vis, een pinguïn. Hoe leuk is het dat het cadeau eruit ziet als een kat of een pinguïn? En zo’n pinguïn cadeau is helemaal niet moeilijk te knutselen.

Welk dier je het beste van een cadeau kan maken hangt heel erg af van de vorm van je pakketje.

Om deze dieren te maken koos ik felgekleurd inpakpapier en ging dat combineren met wit papier, zwarte stift, gekleurd vouwpapier en lijm. Met alleen inpakpapier kom je er niet, daarom heb ik standaard ook vouwpapier of knutselpapier in huis. Zo heb je gelijk een heleboel meer kleuren om uit te kiezen.

Resultaat

Voor een eerste poging vond ik het erg goed gelukt! Mijn buurmeisje was er ook heel erg blij mee en wilde in eerste instantie de cadeautjes niet eens uitpakken 😀

Wat vinden jullie ervan? Krijg je er inspiratie van?

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie