Een verrassend boek vanuit het perspectief van de trouwe viervoeter Prince – die met man en macht zijn familie probeert te beschermen. The Last Family in England geschreven door Matt Haig is nu een van mijn favoriete boeken.

Dit boek kwam ik tegen op Audible en is een van de eerste boeken die ik via Audible heb beluisterd. Na het boek van Kevin Hart was ik enigszins verloren over wat ik nu zou moeten luisteren. Gelukkig stond in de Audible Nieuwsbrief The Last Family of England. Het is een onroerend boek vanuit het perspectief van een labrador die beschermer is van een familie in Engeland. Het wordt ge-wel-dig voorgelezen door Mark Meadows. Je hebt tijdens het luisteren het idee dat je naar het dagboek van een labrador luistert.

Samenvatting

The Last Family in England gaat over de labrador Prince die woont bij Adam, Kate en hun kinderen Hal en Charlotte. Hij is nog een jonge pup die hard werkt om te voldoen aan het Labrador Pact: Remain Loyal to Your Human Masters, Serve and Protect Your Family at Any Costs. Andere honden zoals Springer Spaniels zijn in opstand gekomen en doen alles wat níet mag. Er veranderen allerlei dingen in en rondom de Hunter family. Het is Prince zijn verantwoordelijkheid om deze gevaren te voorkomen en de familie bij elkaar te houden. Maar om dit te doen moet hij het Labrador Pact verbreken.

Luisterduur: 8 uur en 13 minuten
Goodreads link
Audible link

Het is een onroerend en grappig boek. Het einde voel je langzamerhand aankomen en je vreest het ergste. Geen spoilers! Maar het is leuk om weer eens een boek te lezen wat heel anders is geschreven en ingezet. Het luisteren, in dit geval naar Mark Meadows, geeft dit boek net dat beetje extra. Heb ontzettend genoten van dit luisterboek. Jammer dat het maar 8 uur duurde.

Ik raad dit boek zeker aan als je iets luchtigs wilt lezen. Als ik hem zou beoordelen op basis van boeken die ik eerder al gelezen of beluisterd heb dan krijgt hij een 9/10. Hmm… Misschien ga ik hem nog wel een keer luisteren 😉

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie