Deze maanden waren gevuld met films en series en dit is denk ik de langste lijst die ik in één artikel heb gestopt. Een combinatie van films die recent in de bioscoop waren en Netflix aanraders.

Film aanraders deze maand

Deze maanden waren goede bioscoop maanden met zelfs best leuke films, in tegenstelling tot oktober die best wel leeg was. Mocht je het nog niet weten, films die ik in de bioscoop zie maar mweh of matig vind komen niet in deze lijsten terug! Ik zie dus veel meer films dan in de maandelijkste terugkomen 🙂

  • Robin Hood
  • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
  • Bohemian Rhapsody
  • Hunter Killer
  • Mortal Engines
  • Ralph Breaks the Internet

Robin Hood

Ken je Taron Egerton, in deze film Robin, van Kingsman? Daar speelt hij Eggsy en was ik gelijk fan van hem. In Robin Hood speelt hij Robin, een verhaal wat iedereen wel kent. Deze film richt zich vooral op wat er gebeurt vóór hij Robin Hood wordt. Hoe hij daar tot gedreven wordt. Leuk verhaal met de nodige actie scenes en ik kijk uit naar het vervolg.

Bekijk Robin Hood op imdb.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Het geweldige vervolg op de eerste Fantastic Beasts film! Meer gekke, geweldige beesten en Johnny Depp natuurlijk. Je houdt ervan of niet.

Bekijk Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald op imdb.

Bohemian Rhapsody

Iedereen heeft natuurlijk al gehoord over Bohemian Rhapsody dus deze film heeft niet echt een samenvatting nodig. Het is een leuke film met veel muziek er in verwerkt. Hoewel de rode draad, het verhaal, wat mij betreft wel wat dieper uitgewerkt had mogen worden.

Bekijk Bohemian Rhapsody op imdb.

Hunter Killer

Dit was eigenlijk een beetje een verrassingsfilm. Niet het idee dat het super goed zou zijn, maar waren blij verrast. Het lijkt mij verschrikkelijk lastig om het grootste deel van je leven in een onderzeeboot te zitten. Laat staan in zo’n situatie als in Hunter Killer. Respect voor degene die dat wel doen en kunnen. Het is een spannend verhaal waarbij ik bijna de hele tijd op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

Bekijk Hunter Killer op imdb.

Mortal Engines

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek, onderdeel van een vierdelige boekenserie. Het is een sci-fi actie film die zich afspeelt in een post apocalyptische wereld waar gehele steden op wielen rijden en elkaar ‘consumeren’ om te overleven. Hester raakt ontdekt een samenzwering en probeert deze te stoppen.

Bekijk Mortal Engines op imdb.

Ralph Breaks The Internet

Als je van animatie films houdt dan ken je het eerste deel Wreck it Ralph vast wel. Dit is het vervolg op het schattige duo Ralph en Vanellope die aangesloten worden op het internet. Er gaat een hele wereld voor ze open! Er zitten heel veel referenties in en het is grappig om te zien hoe ze bijvoorbeeld de website Twitter of EBay hebben gevisualiseerd.

Bekijk Ralph Breaks The Internet op imdb.

Netflix aanraders deze maand

Zelfs met een goede bioscoop-film-maand hebben we ook nog wat leuke Netflix dingen gevonden.

  • The Good Place (seizoen 3)
  • Master of None (seizoen 1 en 2)
  • A Street Cat Named Bob

The Good Place (seizoen 3)

Ik weet niet wat het is, maar deze serie vind ik onwijs grappig en vermakelijk om te zien. Misschien juist wel omdat het zo niet realistisch is en lekker overdreven. Hoewel je zou denken dat het verhaal na 2 seizoenen wel uitgespeeld is, hebben ze er toch nog een twist aan weten te maken en er een derde seizoen uit kunnen knijpen. Die keken we in november.

Bekijk The Good Place op imdb.

Master of None (seizoen 1 en 2)

De serie Master of None stond al even op onze lijst om te kijken. J had er in eerste instantie niet zo’n zin in, maar toen we écht niets anders hadden om te kijken hebben we deze maar gestart. Het was even inkomen en we waren over de eerste paar afleveringen niet gelijk enthousiast. Maar hoe verder in de seizoenen we kwamen, hoe leuker en leerzamer de afleveringen werden. Wist je dat er één aflevering over zijn ouders gaat waarin zijn echte ouders ook de rol spelen van de ouders van zijn karakter?

Bekijk Master of None op imdb.

A Street Cat Named Bob

Als echte kattenfan kon ik deze film natuurlijk niet laten liggen. Hij kwam laatst op Netflix en stond gelijk op onze kijklijst. Het is een bijzonder verhaal over een kat die een junkie helpt met zijn leven op orde te krijgen. Een aandoenlijke en bijzondere film.

Bekijk A Street Cat Named Bob op imdb.

Genoeg nieuws dus deze! Ben benieuwd wat jij van deze lijst graag zou willen zien 🙂

Auteur

Schrijf een reactie