De dagen worden weer korter, het is weer vroeger donker. Een mooie maand om dus lekker knus film te kijken of naar de bioscoop te gaan. Deze maand drie films uit de bioscoop en twee Netflix aanraders.

Film aanraders deze maand

Vorige maand waren het drie vooral dramatische film en een actie film. Deze maand volgt een beetje in die lijn, maar dan met een twist. De films die ik deze maand in de bioscoop heb gezien die zeker een aanrader zijn:

  • Searching
  • Peppermint
  • A Simple Favor

Searching

Deze film gaat over een alleenstaande vader met een tienerdochter welke vermist raakt. Hij helpt de politie met het onderzoeken wie zijn dochter was en wat er gebeurt zou kunnen zijn. Hierbij ontdekt hij dat hij zijn dochter eigenlijk helemaal niet zo goed kende. Het bijzondere aan deze film, naast het verhaal, is de stijl. Je ziet alleen maar schermen tijdens de film. Windows computer, Macbook, televisie etc. In het begin is het even wennen maar het stoort niet, het brengt zelfs wat mysterieus in het verhaal omdat je echt als een vlieg op de muur meekijkt.

Bekijk Searching op imdb.

Peppermint

Riley haar man en dochtertje worden voor haar ogen neergeschoten door de maffia. De daders gaan, vanwege een corrupt systeem, vrijuit. Hierna verdwijnt ze van de aardbodem om 5 jaar later terug te keren naar haar woonplaats en het recht in eigen handen te nemen. Ze vecht zich een weg naar iedereen die haar man en dochtertje de rug hebben toegekeerd. Een heerlijke actiefilm met een sterk vrouwelijke hoofdrol.

Bekijk Peppermint op imdb.

A Simple Favor

Deze film is lastig te omschrijven, kort gezegd valt het in het genre mysterie met een flinke dosis drama. Er zitten een aantal leuke plot twist in en vooral Anna Kendrick doet het heel leuk.

Bekijk A Simple Favor op imdb.

Netflix aanraders deze maand

Er zijn ook twee aanraders die nu op Netflix te bekijken zijn. Deze maand raad ik je aan, als je ze nog niet gezien heb: Atypical (seizoen 2) en Like Father.

Als je van superhelden films houdt, Thor Ragnarok heb ik in oktober 2017 in de bioscoop gezien en is nu ook beschikbaar op Netflix.

Atypical

Misschien heb je het eerste seizoen al wel gezien? Of heb je nog nooit van de serie gehoord? Het gaat over een autistische jongen en de mensen om hem heen. Een hele ontroerende en mooie serie waarbij je Sam volgt in zijn ontwikkeling en dagelijkse worstelingen.

Bekijk Atypical op imdb.

Like Father

Een heerlijke drama comedy over een workaholic die haar vader ontmoet en hem besluit mee te nemen op de cruise van haar huwelijksreis.

Bekijk Like Father op imdb.

Heb je weer wat film inspiratie gekregen? Welke pareltjes heb je zelf ontdekt en raad je andere mensen aan? Kijk je nog veel films of krijg je bij het idee alleen al keuze stress?

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie