Een bijzonder verhaal over een 6-jarig meisje genaamd Monee. Ze woont samen met haar moeder in een motel vlakbij Disney World Florida. The Florida Project omschrijft een niet zo glamorous leven wat met een beetje fantasie toch best wel leuk is. Althans, zo lijkt het.

Samenvatting

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven.

Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

Samenvatting van Pathé

Trailer

Review The Florida Project

Deze draaide laatst in de Cinemec bij ons, daar moet je geluk mee hebben met kleine films. Al heel wat kleinere films niet in de bioscoop kunnen zien omdat de Cinemec 5 minuten van ons huis hem niet draait. Waarschijnlijk denken ze er te weinig publiek mee te kunnen trekken. Gelukkig draaide The Florida Project wel in deze bioscoop.

Het is een erg bijzondere film die je helemaal grijpt. We liepen er overdonderd weg. Je voelt ontzettend mee met Moonee tijdens deze film. Hoewel ik niet zeker weet hoeveel van de mensen in Amerika zo leven, die zo tussen het systeem vallen, het blijft verbazingwekkend bizar, en erg dat mensen zo moeten vechten om te overleven. Het perspectief vanuit Moonee, een kind, is heel anders. De film zelf was ook onwijs mooi gefilmd.

Het is niet een normale feel-good film. Na het zien van deze film moest ik echt even bijkomen van de negativiteit, het geschreeuw en gescheld uit deze film. Desondanks, vond ik hem erg mooi en is het wel een aanrader voor mensen die ook PAC films interessant vinden.

Heb jij hem gezien? Ben je nieuwsgierig? Hij draait ondertussen al niet meer in de bioscoop, maar ga je hem kijken als hij op Netflix komt?

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie