Een goede (ras)vereniging reguleert en controleert objectief de aangesloten fokkers. Stambomen worden via een vereniging aangevraagd maar rasverenigingen geven geen stambomen uit. Ben je opzoek naar een cattery? Dan is het makkelijk om via een vereniging te zoeken.

Niet elke vereniging erkent alle katten soorten. Sommige verenigingen richten zich op een één soort. Anderen zijn vrij breed, maar erkennen bijvoorbeeld geen Scottish Fold & Scottish Straight, Bambino of Elves. Dat zijn rassen die genetische manipulatie zijn ondergaan. Elke vereniging heeft zijn eigen regels omtrent het uitgeven van een stamboom. Bij een van deze  verenigingen beginnen is een goed uitvalspunt van het vinden van een goede fokker. Ook als je een cattery of fokker op het oog hebt kan je navragen bij de vereniging of ze inderdaad echt daar zijn aangesloten. In Nederland zijn onder andere de volgende verenigingen actief.

Specifiek voor het ras Brits Korthaar/Langhaar

Wij hebben zelf drie Brits Korthaar kittens. Specifiek voor dit ras zijn er de volgende rasverenigingen:

Deze verenigingen hebben op het moment van schrijven ook allemaal kitten-bemiddeling. Sommige bemiddelen ook voor herplaatsers. Als je opzoek bent naar een Brits Korthaar kitten of kat dan is dat een goede plek om te starten.

Wil je weten hoe je een goede cattery kan herkennen? Lees dan dit artikel.

Ben ik nog een vereniging vergeten? Of heb je vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter!

 – Vivianne

Auteur

Schrijf een reactie