Naast mijn bed ligt het boek Ikigai: het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Een van de lessen die ik tot dusver daaruit heb gehaald is meer leven in ‘het moment’. Om daar bij stil te staan een lijstje van 7 dingen die mij gelukkig hebben gemaakt.

Als je meer wilt weten over het boek, dit is de Goodreads link. Ik lees hem in het Nederlands. Hij ligt naast mijn bed en ik ben iets over de helft. Het is een boek wat prettig wegleest, maar ik heb hem nog niet uit. Zodra dat het geval is zal ik er ook een korte review over schrijven.

Waarom 7 items? Meer mensen schrijven lijstjes van dingen die hun gelukkig hebben gemaakt, bijna altijd een lijstje van 10 items. Ik heb gekozen voor het Magische Nummer Zeven, omdat dat ongeveer het aantal items is wat jij als lezer makkelijk kan onthouden. Bij benadering dan, want het kan plus minus 2 zijn. Soms zal je dus ook een lijstje van 5 of 9 voorbij zien komen, omdat het kan.

De zeven dingen

een, wandelen • Sinds kort wandelen J en ik regelmatig. Een kort rondje door de buurt of door het park, hooguit een half uurtje. Even lekker naar buiten en weg van de schermen. Heerlijk!

twee, bloemen • Onze tuin begint steeds weer meer te bloeien. Prachtige kleuren die tevoorschijn komen. Elke ochtend werp ik een blik op het moois in onze tuin, wat elke avond alweer zo’n stuk gegroeid is. Echt een geluksmomentje op de dag.

drie, tony chocolonely chocolademelk • Laatst zag ik deze staan bij Brood. De medewerker keek verbaast toen ik vroeg of ik zo’n pak ook in zijn geheel kon kopen. Gelukkig kon dat en W O W dat is echt lekker. Wel voor een bizarre prijs van € 4 maar ik heb het nog niet echt in een andere winkel gezien. Ben er ook wel een beetje te lui voor om naar opzoek te gaan. Maar dat waren een paar heerlijke warme chocolademelk met slagroom momentjes.

vier, jane the virgin • Op Netflix is het derde seizoen beschikbaar gekomen en ik heb met veel plezier naar de 3 Villanueva vrouwen gekeken. In de trein, zonnetje erbij en dan een aflevering kijken met lekkere overdreven drama was weer een geluksmomentje.

vijf, paprikaplantje • Een aantal weken terug heb ik 6 paprika zaadjes geplant in kweekbakjes. Daarvan kwamen er maar twee op en een van de twee heeft nooit blaadjes gekregen. Je kan je dus voorstellen dat ik elke ochtend het andere plantje heb staan aanmoedigen. Kom op, groei in het zonnetje, je kan het! Ik ben dan ook heel trots en gelukkig dat dit ene paprika plantje al 4 grote blaadjes heeft 😀 Het wordt wel een verrassing of het rode, gele, oranje, witte of paarse paprika wordt. Ik denk rood. Of geel?

zes, chef • De film Chef is een echte feel-good film. Heb hem al meerdere keren gezien en de laatste keer was afgelopen week. Was ook een heel fijn moment om die weer te kijken.

zeven, oma • Vorig weekend een bezoekje aan mijn oma gebracht. Ze woont niet dichtbij en de reis ging ook niet vlekkeloos. Zo waren er werkzaamheden aan het spoor waardoor ik om moest, waren de ov-fietsen op toen ik aankwam op het station, was het geen 20min maar 40min fietsen. Maar uiteindelijk kwam ik er. Het was heel fijn! Ze spaart altijd wat vragen op over haar computer of haar telefoon. Gelukkig heb ik haar met het meeste kunnen helpen en lekker kunnen kletsen. Zelfs nog even samen een videoband gekeken van toen ik heel klein was – omdat we de videorecorder moesten testen. Ik prijs mij elke keer gelukkig als ik bij haar ben <3

Deze zeven dingen hebben mij afgelopen tijd gelukkig gemaakt. En dan heb ik expres niet het extra uur daglicht meegeteld, dat heeft mij wel veel energie gegeven wordt al zó vaak genoemd!

Welke – kleine – dingen in het leven hebben jou recentelijk gelukkig gemaakt?

 – Vivianne

Auteur

2 reacties

  1. Hi Viev,

    Wat een mooie site! En ook wel bijzonder om dit alles over jou, mijn dochter, in het openbaar te lezen.
    Ik ga er vaak op kijken, hoor.

    Henk

Schrijf een reactie